Unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România, despre care puțini știu. Peisaje superbe și istorie impresionantă FOTO

0
Publicat:

România, o țară cunoscută pentru frumusețea ei naturală, are foarte multe de oferit celor care aleg să o viziteze. O cale ferată superbă, care îți taie respirația, este un obiectiv despre care se vorbește prea puțin.

Calea ferată Oravița-Anina SURSĂ FOTO CFR Călători
Calea ferată Oravița-Anina SURSĂ FOTO CFR Călători

Este vorba despre un adevărat miracol al ingineriei feroviare, aflat în inima României.

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România

Calea ferată Oravița-Anina, aflată în inima României, este cu adevărat impresionantă și poate fi considerată un adevărat miracol al ingineriei feroviare. Aceasta are o istorie impresionantă, fiind inaugurată pe data de 15 decembrie 1863 și reprezintă mai mult decât o rută feroviară.

Cei care au parcurs acest traseu măcar o dată, pot spune că este vorba despre o adevărată capodoperă, ce merită văzută de orice persoană pasionată de călătorii și de aventură.

Calea ferată, unică la nivel mondial, se întinde pe o distanță de 33.4 kilometri și străbate nu mai puțin de 14 tuneluri și 10 viaducte. Aceasta este prima cale ferată de munte din România și se află la o diferență de nivel de 338 de metri între stațiile Oravița (la 218 metri altitudine) și Anina (la 558 de metri altitudine).

image

Peisaje unice și superbe

Cei care au circulat măcar o dată cu trenul pe calea ferată Oravița-Anina au avut parte de o experiență unică, desprinsă parcă din povești. Traseul este plin de curbe strânse, pante abrupte, iar decorul natural oferă panorame extrem de spectaculoase. Stâncile masive, pădurile dese și râurile sălbatice completează peisajul de basm aflat în inima țării.

Astfel, pe lângă faptul că are un farmec istoric și arhitectural aparte, calea ferată dintre Oravița și Anina oferă o experiență autentică de călătorie, fiind un real exemplu al ingeniozității umane.

Călătoriți în timp pe cea mai veche cale ferată montană din Sud-Estul Europei – 14 tuneluri, 10 viaducte, tăieturi în munte pe o lungime de 21 km, deci peste două treimi din întregul traseu! Pe ruta Oravița – Anina și retur circulă o pereche de trenuri, iar rezervarea locului este obligatorie! Legitimațiile de călătorie se pot procura în limita locurilor disponibile, cu anticipație de 30 de zile, ONLINE, de la orice casă de bilete cu emitere electronică aflate în stațiile și agențiile de voiaj CFR Călători și de la automatele de bilete. În ziua plecării trenului, biletele se pot procura atât din staţia Oraviţa, cât şi de la personalul de tren la același preț (inclusiv cu rezervarea locurilor), în limita locurilor disponibile”, notează CFR Călători.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite